Series #2: Friends

23 Sep

Friends, een serie die ik al kijk van in m’n kindertijd. Mijn papa heeft een tijd bij Warner Bross gewerkt, we hadden dus de hele serie op video. Elke dag verslonden we ze, en terecht. Friends blijft één van mijn favoriete series. Wanneer er een aflevering op tv is, kijk ik nog, het gaat gewoon niet vervelen. Voor meer info en leuke fragmenten, kijk snel verder.

Friends gaat over 6 vrienden en hun dagelijks leven in New York. Er passeren vaak hilarische toestanden en toch heel erg herkenbaar. De personages zijn echte ‘typetjes’ met hun eigen karakter en dat maakt het net zo leuk.

Monica Geller  is chef-kok en heel erg perfectionistisch. Alles moet altijd pico-bello in orde zijn bij haar. Een groot trauma is haar gewicht wanneer ze in High School zat, dit wordt vaak nog ter sprake gebracht om haar te plagen. Ze is heel bazig, maar geeft veel om de anderen.

Ross Geller is de broer van Monica, hij is een echte ‘nerd’. Zo is hij paleontoloog en geïnteresseerd in alles wat met dinosaurussen en de oudheid te maken heeft. Een andere passie van hem is trouwen en weer scheiden, hier wordt hij vaak mee uitgelachen. Ross is een beetje ‘de brains’ van de 6 vrienden. Geweldig vind ik om te zien dat hij tijdens de bloopers helemaal anders is, hoe hij lacht en praat. Knap staaltje acteerwerk dus ;).

Phoebe Buffay is de alternatieve van de bende. Ze is masseuse en heeft veel interesse voor ‘het paranormale’. Zo praat ze af en toe met haar overleden oma. Ze heeft een erg moeilijke jeugd gehad, maar beseft dit zelf niet zo goed. Ze heeft een tweelingzus waar ze eigenlijk geen contact mee heeft. Ze heeft een eigen stijl, maar dat is net zo leuk aan haar ;).

Joey Tribbiani is echt mijn lievelingspersonage. Hij is de ‘hunk’, scoort elke avond een nieuwe vrouw. Maar hij is superdom. Geweldig om te zien hoe hij altijd als laatste van de groep de grapjes begrijpt of dingen gewoon totaal niet begrijpt. Een goede vriend van me heet Joey en vaak moeten we op vergadering tegen hem ook met z’n allen zuchten en ‘Joeeeyyy’ zeggen. Net zoals ze bij friends doen ;). Love it.

Rachel Green is mijn tweede favoriete personage. Eigenlijk gewoon omdat ik als kind altijd haar wilde ‘zijn’. Ze heeft een mooie kledingstijl en tjah, Jenifer Aniston is ook gewoon een mooie vrouw. Heel de serie heeft ze een knipperlichtrelatie met Ross, wat vaak tot grappige toestanden leidt.

Chandler Bing is het laatste personage, hij is een beetje een sullige man. Doet gewoon kantoorwerk (iets met cijfers, niemand begrijpt wat precies ;)). Hij heeft een erg droge humor en maakt vaak de grappigste mopjes. Uiteindelijk start hij een relatie met Monica, wat echt superleuk is om te zien. Geweldig hoe hij zo vaak dingen per ongeluk overhoop gooit.

Mijn favoriete aflevering is The One With The Poker. Een aflevering van vrij in het begin, maar ik kan ze blijven kijken. Zelfs als ik eraan denk begin ik al te lachen ;).

De serie heeft 10 seizoenen en is volledig afgelopen. Het is echt de moeite waard om dit in volgorde te zien. Friends moet je gewoon gezien hebben. Zonder Friends is je leven niet compleet. Tegenwoordig kan je de hele dvd-box vrij goedkoop verkrijgen. Een echte aanrader. Hieronder nog wat grappige fragmenten die ik jullie niet wil besparen ;).

De verhaallijnen en de humor zijn geniaal. Ik vind het wel ook goed dat de serie ‘gestopt’ is. Anders ging het sowieso bergaf gaan en nu is het op een goed moment gestopt, het was genoeg geweest en ik kan ervan blijven genieten. Meer heb ik niet nodig :).

Zijn jullie friends-fans? Of vinden jullie dit totaal niet leuk?

Advertenties

2 Reacties to “Series #2: Friends”

  1. Liliane 23/09/2012 bij 18:23 #

    I love Friends!
    Sinds kort wordt het weer op Comedy Central uitgezonden dus ik kijk weer regelmatig! 🙂

  2. Sharon 25/09/2012 bij 14:19 #

    Leuk !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: