Big Boobies

6 Nov

Lieve meiden, vandaag gaan we het hebben over een onderwerp waar we dagelijks mee geconfronteerd worden. Namelijk onze eigenste boobies. Elke dag zijn ze present, we hoeven maar omlaag te kijken en -hopla- daar zijn ze. (Een privilege waar vele mannen jaloers op zijn ;)). Zeg nu zelf, het is toch leuker om naar beneden te kijken en boobies te zien dan een pierlala helemaal down there. Mij hoor je alvast niet klagen. Wil je graag alle boobie-in-and-outs weten? Lees dan snel verder.

De grote meerderheid van de vrouwen is niet tevreden met haar boobies. Te groot, te klein, te rond, te puntig, te laag, te hoog,… Noem maar op en er bestaat wel iemand die er problemen mee heeft. Ik noem dit ook wel de booboobiebooboobies ;). Er is geen “normale” borst. Bij iedereen is dit uniek, zelfs je eigen borsten verschillen op verschillende punten van elkaar. En ja, het is zeker nuttig om dit eens bij jezelf te checken in de spiegel. Learn to love them!

Zelf ben ik “gezegend” met een stevig paar hier bovenaan. Mensen die me nu kennen kunnen het amper geloven, maar ik ben heel erg lang in de middelbare school gepest geweest omdat ik geen borsten had. Je kent de typische scheldwoorden wel: strijkplank, spriet,… niet echt leuk dus. Jarenlang lag ik er ’s avonds in mijn bed over te piekeren, ik wilde zoooo graag borsten hebben. Toen ik ongeveer 17 was werden mijn gebeden verhoord ;). Ik ben echt vrij laat geweest hiermee. Om de evolutie te schetsen – ja jullie mogen het weten-. Ik kwam op de unief aan met een A-cup en na een jaar liep ik rond met een E-cup. Bij mijn oude “vrienden” gaat dan ook de roddel dat ik een borstvergroting heb laten doen, maar niets is minder waar.

Hoewel ik dus niet echt te klagen heb, zijn er toch een heleboel nadelen aan verbonden. Hoe vaak hoor ik vriendinnen zeggen: ‘Ooh, ik wil ook uw borsten.’ Nee hoor, echt niet… Het is voor mij namelijk een hél om kleding te vinden. Daarom ben ik ook een rokjesmeisje 😉 dit past namelijk altijd. Ik moet echt uitkijken met shirts en bloesjes, anders lijkt het net of alles is nog 10x huuuger daarboven. Bh’s en bikini’s zijn helemaal een ramp. Ik kan enkel bh’s aan van merken die ervoor gemaakt zijn (Marie Jo, Prima Donna,…). Vaak zijn dit echte bomma-bh’s of bikini’s, al heb ik bij Marie-Jo dit probleem niet meer. En het grote nadeel is uiteraard dat dit alles een stevig prijskaartje heeft. Ik word echt elk jaar weer depressief in mijn zoektocht naar bikini’s. Leuke setjes van h&m of Hunkemoller zijn helaas niet meer aan mij besteed. My babies need some support. Uiteraard komt er nog bij kijken dat ik vrij veel last heb van m’n rug. ’s Nachts ligt alles in de weg en slapen is dus ook niet altijd een pretje.

Nu is ook niet alles een nadeel. Mijn bijnaam in de studentenclub is niet voor niks “tetten” ;). Ik ben erom geliefd zeg maar, haha. En daar kan ik wel best mee leven. Ik probeer ook kledij te kopen waarin alles niet zo extreem opvalt en ik kan er nog wel mee lachen. Ik denk er dus helemaal niet aan om er iets aan te veranderen, tenzij het met m’n rug echt nog een extra last wordt. Maar momenteel is dit dus echt niet nodig.

Brengt me bij het volgende, namelijk borstoperaties. Ik ben absoluut een voorstander voor plastische chirurgie. In de zin dat het voor veel mensen een oplossing kan bieden. Ik moet opletten wat ik hier allemaal zeg, ik ben géén voorstander van Heidi-Montag en Lolo-Ferrarri situaties, maar er zijn een heleboel vrouwen voor wie het een wereld van verschil is. (Inside joke- vermaelen’s projects) Vele vrouwen hebben een vertekend zelfbeeld en zijn écht ongelukkig met hun borsten. Of het nu gaat om een borstvergroting of een borstverkleining, het helpt vele vrouwen vooruit in het leven en dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Wanneer je dus merkt dat je echt last hebt, of zelfs tekenen hebt van een depressie, ga er dan over praten met je huisarts. Ik weet dat dit voor vele mensen een echte drempel is, maar doe het gewoon. Ben je niet op je gemak bij je huisarts? Zoek een andere! Het is zo ontzettend belangrijk dat je tegen je huisarts alles kwijt kan!

Nog een belangrijk punt is borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Ondanks dat borstkanker geen ziekte is voor onze leeftijd is het toch belangrijk dit in het achterhoofd te houden. Ik kan enkel aan iedereen aanraden: leer je eigen borsten kennen. Ga één keer in de maand eens voor de spiegel staan, bekijk ze, raak ze aan, duw erin. Kortom onderzoek je eigen borsten. Zie je iets veranderen of voel je een knobbeltje? Check het even bij je huisarts. (Deze mensen zijn ervoor opgeleid, dus je hoeft je echt niet te schamen ;)). Praat er ook eens over met je beste vriendin, je zus, je moeder,… Houd het allemaal in het oog.

Kortom: accepteer hoe je bent. Het heeft bij mij ook een hele tijd geduurd, maar: Embrace those boobies!

Dus vertel me, zijn jullie blij met je boobies? (Er is maar één antwoord ;)) 

Bron foto’s: Bustygirlcomics (aanrader!)

 

Advertenties

5 Reacties to “Big Boobies”

 1. Mme sophistique 06/11/2012 bij 21:07 #

  Supergoed geschreven sus. Eerlijk dat viel mij echt nooit op aan jou, je kan het echt al goed ‘verstoppen’ met de kledij die je draagt. En natuurlijk hou ik van mijn twins 😉

 2. Josephine 06/11/2012 bij 22:47 #

  Haha, leuk artikel! Oh jij bent dan inderdaad een laatkomertje. Ben benieuwd wat ik dan ben… ben nu ook zo plat als een dubbeltje! Wat een goed artikel.

 3. Stephanie 10/11/2012 bij 11:34 #

  Ik had dat probleem ook in het middelbaar maar ondertussen is het toch nog goed gekomen, thank god :p.
  Superleuk artikel trouwens!

 4. Karlijn 19/11/2012 bij 21:05 #

  Leuk geschreven! Erg openhartig en die cartoons zijn priceless. =D

 5. fascinatingnails 13/01/2013 bij 16:21 #

  Ah, zaalig artikel!
  Go girls! x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: