How to make a Lipdub

8 Nov

Een lipdub maken, het is echt wel ontzettend “in” de laatste tijd. Op youtube kan je er echt zoveel goede vinden. Zelf heb ik me er al twee keer aan gewaagd. Het vergt tijd en moeite, maar het is ontzettend leuk om te doen met je vrienden. Benieuwd? Kijk dan snel verder.

De lipdubs die je op youtube kan vinden zijn echt ontzettend goed. Je moet van tevoren beseffen dat er in deze lipdubs enorm veel tijd is gestoken en vaak ook professioneel materiaal werd gebruikt. Bij ons was er echter geen budget om dit te huren laat staan kopen. Onze filmpjes zijn daarom ook een stuk “minder” maar daarom ook niet leuk ;).

1. Mensen

Je hebt een heleboel mensen nodig. Het is niet makkelijk om een grote groep (>100 mensen) bij elkaar te krijgen. Daarom kan je ook perfect een lipdub maken met een stuk minder mensen. Bij ons was het telkens ongeveer 20 man en dat ging.

2. Nummerkeuze

Kies een nummer dat iedereen kent en blijft hangen. Het mag actueel zijn, maar dit hoeft eigenlijk niet. Dit is heel erg belangrijk, want als je nummer niet aanslaat zullen mensen je filmpje ook niet bekijken. Verder is het echt wel nodig dat iedereen zijn tekst kent! Zeg voor de zekerheid dat iedereen het hele nummer vanbuiten leert, zo kan er iemand inspringen en wordt er niet teveel tijd verloren.

3. Locatie

Denk goed na over een locatie. Je kan filmen op school, hier kunnen vele mensen vanuit verschillende hoeken in beeld springen,… Nadelen zijn dan wel dat er ook gewoon “volk” rondloopt die je film kunnen verpesten ;).

4. Draaiboek

Leg per zin vast wat er moet gebeuren/getoond worden. Schrijf op welke materialen je hiervoor nodig hebt, hoe de camera moet draaien,… Steek hier genoeg tijd in, want met een goed draaiboek gaan de opnames ook vlot.

5. Iemand met skills

Zoek iemand die kan filmen/editen. Dit heb je echt wel nodig ;).

6. Checken, checken en nog eens checken

Heb je al het materiaal? Let erop dat mensen vaak zeggen: “Ja dat zal ik wel doen, en dan vervolgens alles vergeten.” 😉 Denk aan eventuele problemen: is er elektriciteit op de locatie? Camera opgeladen? Ter plekke moet de muziek ook kunnen draaien zodat iedereen weet wanneer hij/zij iets moet doen. Later wordt de opgenomen audio gewoon gewist en wordt het nummer erover geplakt.

Hieronder mijn lipdubs:

Deze hebben we opgenomen om het nieuwe praesidium voor te stellen aan de mensen!

Dit filmpje is naar aanleiding van een evenement waar ik aan meewerk.

Echt, het is superleuk om te doen. Niet makkelijk, maar ach, je bent bezig ;). Als er mensen met vragen zijn, stel ze gerust. Ik wil graag helpen waar ik kan. Na twee filmpjes heb ik toch al wel wat ervaring ;).

En vinden jullie dit leuk? Ik weet dat het niet te vergelijken valt met the real deal ;). Ik hoor graag jullie meningen.

Advertenties

Eén reactie to “How to make a Lipdub”

  1. Josephine 08/11/2012 bij 22:37 #

    oooh dat is leuk! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: